English (United Kingdom)Croatian(HR)German (Deutschland)Polish (Poland)
15_hr_1

Rezervacije

 
 
 
 
 
 
 
 

Konverter valuta

Convert 

into

  

Izleti iz Omiša

omis_croatia_excursion_raftingOmiš je idealno mjesto za upoznavanje cijele srednje Dalmacije. Iz Splita postoje redovite linije za sve srednjodalmatinske otoke.
 

Restorani u Omišu

omis_croatia_restaurantsOmiš obiluje restoranima koji nude tradicionalnu dalmatinsku hranu, a obrok Vam može biti poslužen u čarobnom ambijentu i autentičnim kamenim ulicama starog grada Omiša.
 

Događanja u Omišu

omis_croatia_city_eventsGrad Omiš tijekom ljeta nudi razna kulturna događanja. U okviru Omiškog kulturnog ljeta nude se razni koncerti, recitali u crkvama, dramske predstave na otvorenome i razne izložbe.
 

Sportske aktivnosti u Omišu

omis_croatia_rock_climbingSigurno je ako dodjete u Dalmaciju u grad Omiš, željni sportskih aktivnosti da vam ih neće nedostajati, jer se nude mogućnosti za slobodno penjanje, rafting, kayaking, planinarenje, biciklizam, paragliding i ronjenje.
 

Plaže u Omišu

omis_beach_duce_U Omišu i njegovoj okolici možemo naći sve vrste plaža. U samom centru grada je velika pješčana plaža. Pješčane plaže su blage i zgodne za obitelji sa djecom, baš radi polaganog ulaska u more.

 

Povijesne znamenitosti Omiša

omis_croatia_historical_heritageGrad Omiš se spominje još u dalekom 10. stoljeću. Njegove znamenitosti su tvrđava Starigrad (ili Fortica), tvrđava Mirabela( ili Peovica) i Viseć.
 

Prirodne znamenitosti u Omišu

omis_croatia_natural_heritageOmiš je smješten na ušću rijeke Cetine u more. Usred ljetnih vrućih dana kanjon rijeke Cetine, udaljen samo par kilometara, pruža ugodnu svježinu. Omiš je jedinstvena destinacija koja u tako malim udaljenostima pruža različite ugodaje.
 

Povijest Omiša

omis_croatia_historyOneum je prvo ime pod kojim se Omiš u povijesti spominje. To ime se gubi negdje početkom 7.stoljeća. Tada se središte Omiša nalazilo uz Cetinu, točnije sa njene istočne strane.