English (United Kingdom)Croatian(HR)German (Deutschland)Polish (Poland)
15_hr_1

Rezervacije

 
 
 
 
 
 
 
 

Konverter valuta

Convert 

into

  

Zanimljivosti na otoku Hvaru

hvar_croatia_interesting_agavaKada prvi put dodemo u Hvar i zagazimo na njegovu stoljetnu rivu okuženu palmama osjećamo se kao da smo ušli u bajku. Hvar ima gotovo 150 godina turističke tradicije, a to zasigurno nije slučajno. Uslužni i srdačni ljudi, neupitni šarm Mediterana, neponovljivi mirisi lavande, kristalno plavo more i obilje sunca samo su prvi darovi koje gost suvremeni nomad dobiva i uočava već na prvom koraku. Što dalje ide sve više mu se čini da ulazi u nepatvorenu, iskonsku bajku.

 

Restorani u blizini apartmana na otoku Hvaru

hvar_croatia_restaurantsBrojni su restorani u gradu Hvaru i bogata gastronomska ponuda. Preporučamo Vam da posjetite restorane: Dva ribara plus, Đorđota vartal, Alga i Četiri palme, no ostavljamo Vam na volju da vas put nanese i do nekih drugih, te ne sumnjamo da ćete i njima biti zadovoljni.
 

Događanja na otoku Hvaru

hvar_croatia_eventsOtok Hvar obiluje događanjima, postoji Hvarsko ljeto koje je zbir kulturnih manifestacija, zatim razna modna događanja, tradicijske i vjerske proslave kao što je sv. Stjepan papa koji se obilježava procesijom 2. kolovoza, a  ujedno je i Dan grada Hvara.
 

Sportske aktivnosti na otoku Hvaru

hvar_croatia_sport_activitiesOtok Hvar pruža mogućnost za razne sportske aktivnosti kao sto su: jedrenje na dasci, plivanje, ronjenje, tenis, biciklizam i nogomet.
 

Plaže na otoku Hvaru

hvar_croatia_beachPlaža na otoku Hvaru ima u samom gradu, izvan grada i na Paklenim otocima. Ima ih kamenitih, šljunčanih i pješčanih. Ima lijepih destinacija okruženih borovom šumom. Da ostanete na otoku Hvaru i cijelo ljeto, svakodnevno bi mogli otkrivati nove uvalice i mjesta za kupanje. Kamo god otišli, svugdje će vas dočekati kristalno plavo, blistavo i čisto more.
 

Povijesne znamenitosti na otoku Hvaru

hvar_croatia_historical_heritageTvrđava Fortica, znana kao Španjola,na brdu koje iznad grada Hvara sagrađena je u 16 stoljeću. Ona dominira nad gradom i poznata je sa mnogih slika Hvara. Hvarska katedrala je na istočnoj strani najvećeg dalmatinskog trga, popularne hvarske Pjace.
 

Prirodne znamenitosti na otoku Hvaru

hvar_croatia_natural_heritagePutnik otvorenih očiju i prijemčljivog srca na svakom koraku koji učini čarobnim gradom Hvarom vidjeti će i doživljavati ljepotu. Ipak nećemo pretjerat kada kažemo da je možda najdomljiviji doživljaj pogled i doticaj sa Paklenim otocima.
 

Povijest otoka Hvara

hvar_croatia_historyNa cijelom Jadranu, otok Hvar ima najbogatiju povijest. Zbog važnosti njegovog položaja za njega su se vodile stalne borbe. U povijesti Hvara ostavili su zato trag mnogi njegovi osvajači.